Zuid Amerikaanse Cultuur - Stichting Kasumai Dunia

Een smeltkroes van culturen in Zuid Amerika

Een van de landen in Zuid Amerika, Brazilië, is een culturele smeltkroes van verschillende achtergronden. Omdat de rijke historie bepaald is door mensen met een Indiaanse, Afrikaanse, Aziatische, Europese en Midden-Oosten achtergond. En dat is terug te zien in de muziek, dans en sport.

Aanbod CKV-workshops

Hieronder een overzicht van workshops die geschikt zijn tijdens activiteitendagen of ter afsluiting van een themaweek. En al deze workshops uit Zuid Amerika worden gegeven door professionele docenten/kunstenaars uit Brazilië.

Capoeira

Deze Braziliaanse vechtsport is een spectaculaire combinatie van gevecht, dans, acrobatiek. De workshop is een hele leuke work out, waarbij je je gekke, avontuurlijke en sportieve kant ontdekt. Jij bepaald je eigen grenzen.

Doelgroep: PO vanaf groep 3, VO, PRO, SBO, SO, VSO, volwassenen
Docent: Miojo
Samba percussie

Samen je eigen sambaband. De instrumenten worden verdeeld in groepen. Elke groep speelt zijn eigen partij op de Braziliaanse percussie instrumenten o.a Surdo’s, Timba’s, Repiniques, Tamborims, Agogo’s, Ganza’s en Chocalho’s. Binnen mum van tijd speel je je eigen samba!

Doelgroep: PO vanaf groep 7, VO, PRO, SO, SBO, volwassenen
Docent: Chris Colleye, Alan dos Santos, Edson Gomes, Alberto DeSouza
Cajon & Boomwhackers

 

Ritmiek met plastic buizen met diverse toonsoorten en trommelen op een box.

Doelgroep: PO vanaf groep 3, VO, SBO, SO, PRO en volwassenen
Docent: Chris Colleye
Volksverhalen

Wist jij dat door de slavernij diverse instrumenten zijn verspreid over de hele wereld? In deze workshop hoor je het verhaal achter het instrument en leer je een ritme.

Doelgroep: PO vanaf groep 5, VO, SO, SBO, PRO, volwassenen
Docent: Chris Colleye
Theater

Hoe druk jij bepaalde emoties uit? Welk verhaal bedenk jij met je groepje? En hoe praat je op een podium. Deze technieken leer je allemaal tijdens de theater workshop.

Doelgroep: PO, VO, SBO, SO, PRO, Behandelcentra
Docent: Anderson Farah, Rubiën Vyent, YAA
Burgermaatschap ‘Het gaat om de strijd tussen angst en liefde’

Racisme komt vaak voort uit onwetendheid en angst. Wat is diversiteit nou eigenlijk?  En waarom is inclusie zo belangrijk?

Tijdens deze interactieve workshop vertellen de docenten over de historie en rituelen van hun land. En gaan daarna in dialoog met de leerlingen. Natuurlijk wordt er ook bij gezongen en gedanst.

Doelgroep: VO, volwassenen
Docent: Moussa Ndiaye, Chris Colleye, Serge Badoue, Miojo da Silva

Werelddans

Dance till you drop! Is een enorm swingende dansworkshop. Maak kennis met verschillende swingende dansstijlen uit Zuid-Amerika en de Cariben,zoals Reggaeton, salsa, merengue, cumbia en axé. In de workshop kom je ze allemaal tegen, durf jij kleurrijk te dansen?

Doelgroep: PO vanaf groep 1, VO, PRO, SBO, volwassenen
Docent: Mena Leila, Ivana Berkhout