Open je wereld met Kasumai Dunia

We leven in een multiculturele samenleving. Daarom is het goed dat kinderen van jongs af aan al in contact komen met verschillende gebruiken en de verhalen horen. Muziek, dans en expressie is daarbij een laagdrempelige manier om kennis te maken met andere culturen.

De onderstaande workshops sluiten goed aan bij wereldoriëntatie en burgerschap.

De workshops zijn geschikt vanaf groep 5, maximaal 29 leerlingen per workshop. Wil je workshops voor alle groepen met een eindpresentatie aan de ouders? Dat kan, mail kasumai.dunia@gmail.com voor meer informatie.

Afrikaanse Percussie

Tijdens een van de Afrikaanse percussie workshops maken de leerlingen kennis met een of verschillende instrumenten uit West Afrika, Noord Afrika en het Midden Oosten. Van bodypercussie, darbuka of djembe, muziek maken doe je samen.

Ketongan Bamboe uit Indonesië

Dit Indonesische instrument is gemaakt van bamboe. Net als de boomwhackers heeft iedere bamboe buis een verschillend toonsoort. Alleen door samenwerking ontstaat er een ritme.

Speel Braziliaanse sambapercussie

Samen in een korte tijd een eigen sambaband maken? De leerlingen worden verdeeld in groepen en iedere groep krijgt eigen instrumenten. Zo ontstaat er in een korte tijd een swingende sambaband.

Streetbeat

Alles heeft een ritme. Ritmes maken met plastic bidons, olievaten of op emmers, het kan allemaal. Bij streetbeat fit wordt er een parcours gemaakt. Een leuk combinatie van ritme en sport.

Werelddans

Dans door de oerwouden van Afrika of draai met je heupen op muziek uit Zuid Amerika. Bij de werelddans workshop wordt er gedanst op muziek uit diverse landen. Zo dansen we de wereld rond.

Aboriginal dotpainting

Wist je dat de Aboriginals hun manier van kunst maken zagen als het maken van een landkaart om in contact te komen met hun voorouders? Dit deden ze door middel van dot painting. Ze maakten met felle kleuren stippels die symbolen vormden. Deze symbolen hadden veel betekenissen. De leerlingen ontdekken de betekenis van de verschillende symbolen en maken op de dot paint manier een schilderij in de stijl van de Aboriginals.

Braziliaanse Capoeira

Deze Braziliaanse vechtdans uit Zuid Amerika is een spectaculaire combinatie van gevecht, dans, acrobatiek. De workshop is een hele leuke doe-les, waarbij de leerlingen gekke, avontuurlijke en sportieve kant ontdekken van zichzelf. Samenwerken staat centraal.

Urban dance

Top rock, vette freezes en spins. Breakdance en housedance zijn een van de bekendste straat- en club dansstijlen die bekend zijn in de hiphop cultuur.

Je kan het wel schudden

Deze workshops zijn speciaal voor groep 1 t/m 3. De leerlingen maken zelf schudinstrumentjes vooraf. De docent neemt diverse schudinstrumentjes vanuit verschillende landen mee. Na de kennismaking met deze instrumentjes maken de leerlingen een ritme en zingen een liedje.