Grenzeloos ontdekken met Kasumai Dunia

In een periode waarbij de jongeren op zoek zijn naar hun eigen identiteit, wordt hun blik verbreed door de culturele workshops van Kasumai Dunia. Op basis van samenwerking en het grenzeloos ontdekken maken ze kennis met verschillende disciplines en landen. Kasumai Dunia verzorgt een onvergetelijke reis langs alle culturen van over de hele wereld.

Of het nou gaat om een activiteitendag, projectweek of een invulling tijdens burgerschap of CKV, alles is op maat gemaakt. Mail kasumai.dunia@gmail.com en we denken graag mee.

Percussie

Muziek maken doe je samen. Door goed naar elkaar te luisteren ontstaat er een ritme. Of het nu gaat om Afrikaanse percussie, zoals de djembe of de darbuka, of muziekinstrumenten uit Zuid Amerika, waaronder de cajon of sambapercussie, deze workshops zijn enorm geliefd onder de jongeren. Binnen no time ontstaat er een swingend ritme.

Traditionele dans

Dans de wereld rond, van Afrikaanse traditionele dans, afrodance tot Indiase Bollywood. Shake je heupen bij buikdans of swing mee op reggeaton en latin. De dansworkshops van Kasumai Dunia zijn energiek en inspirerend, stilstaan is onmogelijk.

Capoeira

Deze Braziliaanse vechtdans is een spectaculaire combinatie van gevecht, dans, acrobatiek. De workshop is een hele leuke work-out, waarbij de jongeren hun gekke, avontuurlijke en sportieve kant ontdekken. 

Urban dance

Sinds de jaren 70 is hiphop niet meer weg te denken in onze cultuur. Een van de pijlers is breakdance, maar naast breakdance zijn er nog diverse dans- en clubstijlen. Housedance, freestyle, hiphop, popping of breakdance het is er allemaal.

Afrikaanse doeken schilderen

De vrouwen van de Dogu stam in West Afrika werken samen aan een doek. Ieder kleurt een vlak in met eigen motieven. Samen wordt het een groot kleurrijk doek. De jongeren werken net als deze vrouwen in groepjes van 5-6 aan een doek.

Indonesische Batik

Deze techniek komt uit Indonesië. Met een pen vol warme was wordt er een tekening gemaakt en ingekleurd. 

Bamboo bouwen

Met bamboestokjes en elastiek de mooiste creaties bouwen.

Origami

Origami is een bekende Japanse vouwkunst. Er zijn drie verschillende vormen die gemaakt kunnen worden, van makkelijk naar moeilijk.

Culturele zang

Meezingen met volksliederen uit West- of Noord Afrika of een eigen meertalige songtekst maken. Bij deze zangworkshop hoort het allemaal.

Rap of Spoken Word

Poëzie op een vette beat. De jongeren schrijven in groepjes hun eigen tekst. De rap workshop kan al dan niet binnen een thema gegeven worden.

Theater

Theater is een mooi medium om diverse onderwerpen bespreekbaar te maken. Vriendschappen, culturele verschillen of dagelijkse onderwerpen die de jongeren raken worden in beeld gegoten.