Workshops uit het verre oosten

Het verre oosten kent vele kunstvormen en is doordrongen van spiritualiteit. Al deze Aziatische workshops dragen bij aan inzicht, samenwerken en creativiteit. Ontdek het allemaal en doe mee met yoga. Of bouw de mooiste dingen met bamboo of ontwerp je eigen patronen met traditionele batik.

Aanbod CKV-workshops

Hieronder een overzicht van de workshops die geschikt zijn voor activiteitendagen of bij een bepaalde themaweek. En al deze workshops uit Azie gegeven door professionele docenten/kunstenaars uit Indonesie, India en Japan

Bamboe_600x300

Bamboo bouwen

Als je in Indonesie of China kijkt naar de steigers en bruggen die gemaakt zijn van bamboe, dan denk je; hoe kan dit? Is bamboe zo sterk? In deze les eraveren de leerlingen de kracht van bamboe en de grenzeloze mogelijkheden om samen 3D objecten te bouwen. Gewoon met bamboe stokken en elastiek.

Doelgroep: PO vanaf groep 7, VO, PRO

Batik_600x300

Indonesische batik

Je maakt kennis met deze traditionele manier van batikken. Met een pen vol warme was maak je een tekening. Daarna kleur je je eigen werk in hoe jij dat wil.

Doelgroep: primair onderwijs vanaf groep 7, voortgezet onderwijs

Cata_600x300

Cata

Dit Indonesische instrument is gemaakt van bamboo. Net als de boomwhackers heeft iedere bamboo buis een verschillend toonsoort. Door samenwerking ontstaat er een ritme.

Doelgroep: PO vanaf groep 3, VO, SBO, SO, PRO

Origami_600x300

Origami

Origami is een bekende Japanse vouwkunst.
Voor het primair onderwijs gaan de leerlingen tsuru (kraanvogels) vouwen. De kraanvogel staat voor voorspoed en geluk. Volgens Japanse legende komen bij 1000 gevouwen tsuru alle dromen uit.

Bij voortgezet onderwijs krijgen de leerlingen 3 verschillende vormen die ze gaan vouwen. Van makkelijk naar een ingewikkelde vorm.

Doelgroep: PO vanaf groep 7, VO, PRO

Yoga_600x300

Mindfullness

Yoga is ontspaning en gericht op ontdekking en berusting van de innerlijke ik. Maar kinderen en jongeren hebben energie. In de workshop krijgen de leerlingen oefeningen op verschillende energie niveau’s en gaan ze een dialoog aan over spiritualiteit.

Doelgroep: VO

Aboriginal_600x300

Aboriginal dotpainting

Wist je dat de Aboriginals hun manier van kunst maken zagen als het maken van een landkaart om in contact te komen met hun voorouders? Dit deden ze door middel
van dot painting. Ze maakten met felle kleuren stippels die symbolen vormden. Deze symbolen hadden veel betekenissen.

De leerlingen ontdekken de betekenis van de verschillende symbolen en maken op de dot paint manier een schilderij in de stijl van de Aboriginals.

Doelgroep: PO, VO