Cultuur van de straat
Hiphop is een culturele beweging die is ontstaan in de jaren 70 in New York. In de arme wijk The Bronx, die toen voornamelijk bewoond werd door Afro-Amerikanen en Latino’s, kwamen dj’s, mc’s en breakdancers samen. Hierdoor zijn de 5 basiselementen: knowledge, dj, mc/rap, breakdance en graffiti belangrijk voor de hiphop cultuur.
Aanbod CKV-workshops
Hieronder een overzicht van workshops die geschikt zijn bij activiteitendagen, talentontwikkeling of gericht op een bepaald thema.
Deze workshops slaan erg goed aan in speciaal onderwijs of bij instellingen. De hiphop cultuur staat dichtbij de jongeren waardoor zij zich veilig voelen en zich openstellen. Alle docenten in dit team hebben daarom ruime ervaring in lesgeven aan verschillende doelgroepen.



Housedance is ontstaan vanuit Disco. De muziek werd gemengd met electronische muziek waarbij groepen samen in een kring dansten met snel voetenwerk.
Doelgroep: PO vanaf groep 5, VO, SBO, SO, PRO
Docent: Boga Barbosa, Navanio Herkul, MBS School of art

Rap is gesproken teksten op een beat. Op spelenderwijs leren de leerlingen wat rijm is en hoe je een rap tekst maakt. Daarna gaan ze in groepjes een eigen tekst schrijven op een gekozen beat.
Doelgroep: VO, SO, PRO, behandelcentra
Docent: Leeroy Molly, Romeo Donk, Desmond Read, Sanea Casita, Akwasi

Spoken word is een poetische manier om een boodschap te vertellen aan een groot publiek. In deze workshop kunnen maatschappelijke thema’s zoals gender equality, jezelf vinden, diversiteit en inclusie behandeld worden.
Doelgroep: VO, PRO
Docenten: Carina Fernandes, Bjorn Romy, Sanae Casita

Graffiti werd vooral gebruikt om je naam te taggen of een mening te verspreiden. In deze workshop krijgen de leerlingen te maken met een stukje historie, leren ze over spuittechnieken en gaan ze zelf ook met spuitbussen aan de slag.
Deze workshop moet buiten. De docent neemt beschermingsmiddelen mee.
Doelgroep: PO vanaf groep 7, VO, PRO, SBO, SO, behandelcentra
Docent: GraffitiPro, HotmamaHot



Deze workshop staat in teken van verbinding. Iedere leerling maakt een individueel schilderijtje van 15×15, wat later samen in elkaar wordt gelegd.
Doelgroep: VO, PRO, VSO
Docent: Sanae Casita