Hiphop Cultuur - Stichting Kasumai Dunia

Cultuur van de straat

Hiphop is een culturele beweging die is ontstaan in de jaren 70 in New York. In de arme wijk The Bronx, die toen voornamelijk bewoond werd door Afro-Amerikanen en Latino’s, kwamen dj’s, mc’s en breakdancers samen. Hierdoor zijn de 5 basiselementen: knowledge, dj, mc/rap, breakdance en graffiti belangrijk voor de hiphop cultuur.

Aanbod CKV-workshops

Hieronder een overzicht van workshops die geschikt zijn bij activiteitendagen, talentontwikkeling of gericht op een bepaald thema. 

Deze workshops slaan erg goed aan in speciaal onderwijs of bij instellingen.  De hiphop cultuur staat dichtbij de jongeren waardoor zij zich veilig voelen en zich openstellen. Alle docenten in dit team hebben daarom ruime ervaring in lesgeven aan verschillende doelgroepen.

Breakdance

 

Top rock, vette freezes en spins. Breakdance is het maken van coole moves op de break van de muziek. Het gaat erom dat je je eigen stijl laat zien. Wie durft deze battle aan?

Doelgroep: PO vanaf groep 5, VO, SBO, SO, PRO, volwassenen
Docent: Falko de Graaf, MBS School of Art

Housedance

Housedance is ontstaan vanuit Disco. De muziek werd gemengd met electronische muziek waarbij groepen samen in een kring dansten met snel voetenwerk.

Doelgroep: PO vanaf groep 5, VO, SBO, SO, PRO, volwassenen
Docent: Boga Barbosa, Navanio Herkul, MBS School of art

Rap

 

Rap is gesproken teksten op een beat. Hier leer je wat over de historie. Je doet een rijmspel en maakt, samen met jouw groepje, een eigen rap.

Doelgroep: VO, SO, PRO, behandelcentra
Docent: Leeroy Molly, Desmond Read, Sanea Casita, Akwasi

Spoken Word

Spoken word is een poetische manier om jouw boodschap te vertellen aan een groot publiek. Op deze manier kunnen maatschappelijke thema’s zoals gender equality, jezelf vinden, diversiteit en inclusie behandeld worden.

Doelgroep: VO, PRO
Docenten: Carina Fernandes, Bjorn Romy
Graffiti

Graffiti werd vooral gebruikt om je naam te taggen of een mening te verspreiden. In deze workshop krijg je een stukje historie, leer je over spuittechnieken en ga jij ook met spuitbussen aan de slag.

Deze workshop moet buiten. De docent neemt beschermingsmiddelen mee.

Doelgroep: PO vanaf groep 7, VO, PRO, SBO, SO, behandelcentra, volwassenen
Docent: GraffitiPro, HotmamaHot

Popping

Popping is een van de bekende dansstijlen in de hiphop culture. Door spannen en ontspannen van de spieren maak je bewegingen die lijken op een robot.

Doelgroep: VO, PRO
Docent: Cefas Valdink, MBS school of art